a preview of the site for open graph data

Arbeidsrecht

& Plezierig (samen)werken begint hier

Een gezonde, productieve en plezierige arbeidsrelatie begint met heldere afspraken volgens de geldende wet- en regelgeving. Wel leiden er vele wegen naar Rome, dus welke te kiezen? Arbeidsrecht is een complex gebied, met een potentieel grote impact op zowel werkgevers als werknemers. Zeker, waar juridische materie, belangen en emoties elkaar ontmoeten. De arbeidsrechtspecialisten van &HV gidsen u met hart voor de zaak én de mens.

Onze advocaten zijn inzetbaar bij elke stap in het arbeidsproces van in- tot uitstroom, inclusief strategie en beleid, de begeleiding van arbeidsongeschiktheidszaken, reorganisaties, non-concurrentiebedingen, verbetertrajecten, ontslag en ziekteverzuim. Kortom: bij alles, waar u als werkgever of bestuurder in relatie tot uw werknemers mee te maken krijgt of mee geconfronteerd kunt worden. En welk arbeidsrechtelijk vraagstuk voor u ook actueel is, wij wijzen u graag de weg naar oplossingen die én juridisch solide zijn én passen bij uw onderneming en specifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld, wanneer het gaat om:

Arbeidscontracten, -reglementen en -beleidsdocumenten

Een goede basis voorkomt een hoop ellende. Onze advocaten helpen u met alle plezier en kunde met het opstellen, beoordelen en onderhandelen van arbeidsovereenkomsten, maar bijvoorbeeld ook met het beoordelen, updaten en stroomlijnen van (arbo-) beleidsdocumenten, personeelshandboeken, arbeids- en verzuimreglementen. Wat wilt u wel, en wat juist niet? Veel is mogelijk (vaak meer dan u denkt) en vragen staat vrij… Met &HV weet u zeker, dat u niet alleen voldoet aan de actuele wet- en regelgeving, maar ook dat uw rechten en belangen adequaat worden beschermd.

Arbeidsconflicten en ontslagzaken

Uw organisatie is gebouwd op mensen, arbeidsrecht gaat over mensen. Dat verdient een persoonlijke benadering. Reken op een voor u passende oplossing en menselijke maat, wanneer onze advocaten u adviseren en onderhandelen bij (dreigende) arbeidsconflicten. Geschillen snel, effectief en met respect voor alle betrokken partijen oplossen is onze kracht. Ook, als afscheid nemen onvermijdelijk blijkt. En mocht procederen nodig zijn, dan waken we uiteraard over uw belangen en de rechtmatigheid van de procedure.

Moet u als werkgever werknemers laten gaan? Wordt u zelf geconfronteerd met ontslag? Of er nu sprake is van een aanzegging, opzegging, ontbinding, ontslag op staande voet of vaststellingsovereenkomst, een positief resultaat begint met gedegen advies van onze arbeidsrechtadvocaten.

Grensoverschrijdend gedrag

Discriminatie en intimidatie horen niet thuis op de werkvloer. Welke maatregelen treft u om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen? Welke sancties zijn passend en juridisch houdbaar bij overtredingen in dit opzicht? Onze advocaten helpen werkgevers bij het implementeren van preventieve maatregelen en bieden juridische bijstand, wanneer dit aan de orde is.

 

Behoefte aan een juridisch perspectief op uw arbeidszaken? Laat het ons weten. We zetten onze expertise graag voor u in.